Fra gammel landsbyskole til bæredygtig højskole

Arrangementet bød på oplæg om bæredygtige energiforbedringer og renoveringsløsninger på Øernes Højskole, anvendelse af linoliemaling og lermaling. Klimaregnskabet, indeklima og bæredygtig indretning i forhold til Øernes Højskole. Derudover var der musik, fællessang med klimasange samt lokal mad med små input i mellem retterne om klimamad.

Formålet med arrangementet var at vise, hvordan en gammel landsbyskole kan omdannes til en bæredygtig højskole gennem bæredygtige renoveringsløsninger lige fra energiforbedring til indretning, så landsbyskolen samtidig bevarer sit særpræg og historie. Der var fokus på, hvordan den bæredygtig renovering får en positiv indflydelse på klimaregnskabet, og blev fortalt om indvirkning på indeklimaet fysisk såvel som mentalt.

Se hele programmet for dagen her.

Fakta

Arrangementet handler først og fremmest om at formidle, hvordan man har gjort i forhold til bæredygtig renovering for dermed at skabe interesse for lignende. Der var fokus på effekten i forhold til klimaregnskab og i forhold til indemiljø (afdampning fra maling og nye møbler). Der blev vist eksempler på, hvordan man meget let kan lære at bruge lermaling, som er et diffusionsåbent og sundt materiale.
Samarbejdspartnere: Øernes Højskole Sejerø og Sejerø Beboerforening
Fotograf: Bjarke Ørsted

Flere arrangementer

”Bondebyggeri” med lokale materialer – workshops med tømmer, ubrænte lersten og kalkning

”Bondebyggeri” med lokale materialer – workshops med tømmer, ubrænte lersten og kalkning

Varde på film

Varde på film

Møllebevaringsdag gennem frivillighed

Møllebevaringsdag gennem frivillighed