Indvielse af skulpturprojekt på havnepromenaden i Næstved

Arrangementet bød på indvielsen af Morten Bech Jensens skulptur og tankerne bag skulpturen. En repræsentant for erhvervsskoleeleverne fortalte om arbejdet med opbygning af skulpturen. Herefter var der organiseret tre aktiviteter: 1) Erhvervsskoleelever og lærlinge demonstrerede, hvordan skulpturener blevet muret op. 2) På en guidet tur langs havnepromenaden fik gæsterne mulighed for at opleve alle kunstværker i Skulpturpark Næstved Havnepromenade og møde de respektive kunstnere. 3) Havnerundfart med turbåden ‘Friheden’, hvor Skulpturpark Næstved Havnepromenade kunne opleves fra vandsiden og Næstved Bevaringsforening bød på en fortælling om havnens betydning.

Målsætningen var at give alle i lokalområdet mulighed for at møde kunst af højkvalitet i kulturlandskabet langs havnen. Arrangementet skulle fejre det tysk-danske håndværksmæssige samarbejde og skulpturerne langs havnepromenaden, der bidrager til at skabe nye oplevelser, hvor spændende samtidskunst forenes med friluftsliv og naturoplevelser.

Fakta

Udover at skabe opmærksomhed om skulpturparken og dens syv kunstværker vil arrangementet fokusere på, at unge erhvervsskoleelever og lærlinge står for byggeriet af den nye skulptur og dermed har fået mulighed for at være medskabere af byens rum. Sammen med kunstneren vil de unge fortælle gæsterne om processen med at udfolde en skulptur, der i eftertiden vil stå som et synligt vartegn for godt håndværk, kreativitet og samarbejde på tværs af den dansk-tyske grænse.
Samarbejdspartnere: Skulpturpark Næstved Havnepromenade, EUC Sjælland og Erhvervsakademi Sjælland
Fotograf: Skulpturpark Næstved Havnepromenade

Flere arrangementer

Gamle vinduer – nyt udsyn: Selsø Slot hylder de gode materialer

Gamle vinduer – nyt udsyn: Selsø Slot hylder de gode materialer

”Bondebyggeri” med lokale materialer – workshops med tømmer, ubrænte lersten og kalkning

”Bondebyggeri” med lokale materialer – workshops med tømmer, ubrænte lersten og kalkning

Møllebevaringsdag gennem frivillighed

Møllebevaringsdag gennem frivillighed