Gamle vinduer – nyt udsyn: Selsø Slot hylder de gode materialer

Den gamle herregård består af mange rum, der indbyder til forskellige aktiviteter og interaktionsformer ligesom gårdspladsen og alléen kan tages i brug. Programmet kombinerer oplæg og samtaler med værksteder. Vidensdeling: sker ved at invitere til oplæg og samtalesaloner om fredede og bevaringsværdigebygninger, hvorfor man skal give nyt liv til gamle huse, om store renoveringsprojekter samt udfordringer ved at renovere frem for at bygge nyt. Inspiration: Lokale håndværkere stiller op til snak med gæsterne om deres renoveringsprojekter. Værksteder for børn og voksne: Der vil være bemandede værksteder, hvor børn og voksne kan prøvekræfter med det gode håndværk. I forbindelse med slottets store vinduesrenovering, demonstreres i løbet af dagen, hvordan vinduerne renoveres trin for trin.

I anledning af renoveringen af Selsø Slots 300 år gamle vinduer, ønsker vi at sætte fokus på fordelen ved gode materialer, renovering og genbrug. Den 18. maj inviterer vi til en endagsfestival som byder på videndeling, inspiration til at passe på eget hus, bevare og genanvende samt værksteder for børn om voksne omkring det gode håndværk. Festivalen skal være relevant for alle med interesse i kulturarv og bæredygtighed og være et lokalt tilløbsstykke, hvor Selsø Slot folder sig ud som lokalt samlingspunkt.

Fakta

For gæsterne på dagen ønsker vi at stille vores unikke rammer til rådighed for et hyggeligt arrangement med et fagligt og gavnligt indhold. Der vil være oplæg, samtaler og hands-on værksteder. Gæsterne kan desuden medbringe egne projekter, ideer og defekte ting og forhåbentlig gå der fra med inspiration, konkrete forslag og en køkkenmaskine, der virker igen.
Samarbejdspartnere: Selsø Slots Venner, Den Plessenske Selsø Fond og Skibby Aktive for Fjordlandet - Erhvervsudvalget
Fotograf: Bjarke Ørsted

 

Flere arrangementer

”Bondebyggeri” med lokale materialer – workshops med tømmer, ubrænte lersten og kalkning

”Bondebyggeri” med lokale materialer – workshops med tømmer, ubrænte lersten og kalkning

Mestrene kommer!

Mestrene kommer!

Møllebevaringsdag gennem frivillighed

Møllebevaringsdag gennem frivillighed