Oplev vores Davinde – En aktiv landsby med en lang historie

Arrangementet tog udgangspunkt i tre forskellige steder i byen med fokus på stedets placering i byens historie og dets betydning og anvendelse i dag. I Den gamle skolestue vil man møde en rumlig installation, der iscenesætter den gamle skolestue og fortæller historier fra skoletiden. Sammen med professionelle fortællere får deltagerne lov til at dele deres fortællinger om skoletiden.

Når bygninger mister deres daglige funktion – skal vi bevare eller rive ned? I 2018 meddelte Odense Kommune at man ville ophøre med at renovere det gamle sprøjtehus – det satte gang i lokale kræfter der renoverede sprøjtehuset og den oprindelige sprøjte og fandt fortællingerne om de mange gårdbrande der gennem tiden har forandret landsbyen. Lokale kræfter renoverede derfor sprøjtehuset og sprøjtet og fandt fortællingerne om de mange gårdbrande der gennem tiden har forandret landsbyen. Her vil to kunstnere arbejde med temaet ild og forvandling.

I mange år stod sportspladsen ubenyttet hen, men nu den blevet omdannet til vild byhave. Vi formidler historien fra den lokalehåndboldklubs i efterkrigstiden over ”Promillecuppen” i 90’erne til den vildebyhave i 2024. Vi tager en venskabelig fodbolddyst og en vild havearkitekt giver ideer til, hvordan man selv kan arbejde med biodiversitet. Vi byder på frugtkager og en frisk drik med urter fra haven.

Se hele programmet her.

Fakta

Landsbyen Davinde på Fyn rummer mange fortællinger om udvikling af bygnings- og landsskabskulturen gennem tiden. Vi vil med dette arrangement fokusere på tre forskellige lokaliteter i landsbyen og formilde deres udviklingshistorie, og se på hvordan de bidrager til den levende og moderne landsby i dag.
Samarbejdspartnere: Davinde By og Kultur
Fotograf: Ard Jongsma

Flere arrangementer

Bliv Kulturarvsdetektiv – Workshop i Jordvejsspotting

Bliv Kulturarvsdetektiv – Workshop i Jordvejsspotting

Gamle vinduer – nyt udsyn: Selsø Slot hylder de gode materialer

Gamle vinduer – nyt udsyn: Selsø Slot hylder de gode materialer

Bæredygtig Byggeskik for borgere og bindingsværk på Ærø

Bæredygtig Byggeskik for borgere og bindingsværk på Ærø